מתכון לאוזני המן במגוון מילויים
לבצק -
½ 3 כוסות קמח
¼ כוס סוכר
200 גרם חמאה
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
3 חלמונים
½ כוס מיץ תפוזים
קליפה מגוררת מתפוז אחד
אופן הכנת הבצק -
מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים ומוסיפים את החמאה, מיץ התפוזים, קליפת התפוז ואת החלמונים ומערבלים היטב במיקסר עד לקבלת בצק אחיד.
על משטח עבודה מקומח קלות מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לעובי של כ- 3 מ"מ וקורצים עיגולים בעזרת חותכן/כוס.
על כל עיגול מניחים את המלית שבחרתם ובמרכז ואת השוליים מהדקים למרכז לצורת משולש.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
אופים במשך כ-25 דק' עד לקבלת גוון זהוב.
מלית שוקולד -
1 צנצנת שוקולד נוטלה (350 גרם)
כוס אגוזי מלך קצוצים
אופן הכנה -
מערבבים יחד בקערה.
מלית פרג -
1 כוס חלב
1 כוס סוכר
300 גרם פרג טחון
5 פתיבר מפוררים
אופן הכנה -
מרתיחים חלב עם סוכר במשך 10 דקות, מוסיפים פרג ופתיבר ומבשלים 3 דקות נוספות, מערבבים היטב עד שמסמיך ומקררים.
מלית תמרים ואגוזים -
500 גרם ממרח תמרים
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
מעט קינמון (לא חובה)
כף שמן
אופן הכנה-
מערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
בתאבון !!
נשמח אם תשלחו לנו תמונות מיום ההולדת שלכם בדואר האלקטרוני penelope@penelope.co.il
השאירו תגובה