מתכון לסופגניות ביתיות וטעימות במיוחד

סופגניות, לגמרי חיכינו לחנוכה כדי לאכול אותכן...

סופגניות ביתיות? אין טעימות כאלו.

ולנו יש מתכון מנצח לסופגניות שכנראה יבקשו שתכינו עוד הרבה אחרי חנוכה...

מצרכים -

- 1/2 קילו קמח

- 25 גרם שמרית

- 40 גרם חמאה רכה

- 1/4 כוס סוכר

 

- 1 ביצה שלמה 

- 1 חלמון

- 3/4 כוס חלב פושר

- כל מילוי בו תרצו למלא את הסופגניות - ריבת חלב, נוטלה, ריבת תות ועוד..

אופן הכנה -

בעקרת המיקסר עם וו לישה מערבבים חצי מכמות הקמח יחד עם השמרים. מוסיפים תוך כדי ערבוב את הסוכר, הביצים, החלב והחמאה הרכה. לאחר שמתקבלת תערובת אחידה ומעט נוזלית מוסיפים את שארית הקמח בהדרגה וממשיכים ללוש עוד 5 דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד לתפיחה - עד שנפח הבצק מכפיל את עצמו.

בנתיים לוקחים נייר אפיה וגוזרים אותו לריבועים עליהם ישב כל כדור בצק.

לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לכ- 12 כדורים בגודל של ביצה ומניחים כל אחד בנפרד על ריבוע של נייר אפייה בתבנית. משמנים מלמעלה את כל הכדורים ומכסים את כל התבנית בניילון נצמד. מניחים לכדורי הבצק לתפוח - עד שיכפילו את נפחם.

מחממים שמן לטיגון עמוק ומכניסים לסיר את הסופגניה יחד עם הנייר אפייה. תוך כ-3 שניות הנייר אפייה נפרד לבדו מהבצק בתוך השמן ואפשר להוציא אותו.

מטגנים בערך 2-3 דקות כל צד עד שהסופגניה זהובה. מעבירים את הסופגניות ומניחים להן להתקרר.

מפזרים מעל כל סופגניה אבקת סוכר ומזריקים לתוכה מילוי בכמות שאוהבים.

שיהיה בתאבון!

 

חג חנוכה שמח ומתוק!

בקרו באתר שלנו 

 


השאירו תגובה

שימו לב, תגובות יאושרו לפני פרסומן.

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.